Tartas de albaricoques, manzana, jengibre y romero
Bladerdeeg taartjes met abrikozen, appel, gember en rozemarijn. Simpel en heel makkelijk te maken. Echt een herfstreceptje……
Tartas de albaricoques, manzana, jengibre y romero
1 rol bladerdeeg
gewelde abrikozen (bij de supermarkt verkrijgbaar)
1 appel
stukje verse gember
10 rozemarijn naaldjes
1 eetlepel roomboter, gesmolten
1 ei, geklutst
suiker (optioneel)
poedersuiker
Verwarm de oven op 220 graden (hetelucht oven 210 graden).
Snij rechthoeken uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Halveer de abrikozen door ze door de lengte doormidden te snijden. Leg op elk plakje bladerdeeg 4 abrikozenhelften.
Raps de verse gember en besprenkel de abrikozen ermee naar smaak. Snij de rozemarijnnaaldjes heel fijn en bestrooi de abrikozen hiermee.
Snij de appel in 4 parten, verwijder klokhuis en snij heel fijn, desnoods met behulp van een mandoline. Leg plakjes appel bovenop de abrikozen.
Smelt de roomboter op zacht vuur en bestrijk de appelpartjes ermee. Bestrooi eventueel met wat suiker.
Kwast de overgebleven randen met wat eigeel.
Schuif in de warme oven en bak 15 minuten. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.