Crema de castañas con jamón crujiente (kastanjecrème met krokante serranoham)

Nog een fijn voorgerechtje die heel geschikt is voor de komende feestdagen. Een dikke kastanje soep, maar veel leuker is dit om er een amuse van te maken en in kleine glaasjes te serveren. Je kunt klant-en-klare gekookte kastanjes kopen of ze zelf maken (klik hier).

Crema de castañas con jamón crujiente (als soep voor 2 personen)

200 gram gekookte kastanjes (bij supermarkt of biologische winkel te koop)
2 eetlepels melk
250 ml kippenbouillon
50 gram jamón serrano
2 eetlepels crème fraîche
peper

Snij de serrano ham in repen en bak ze in een droge koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Breng in een pan de kastanjes, de melk en de kippenbouillon aan de kook en kook 3 minuten. Pureer en zeef. Mocht je het te dik vinden, giet er dan een scheutje heet water bij. Roer de crème fraîche door de soep. Breng op smaak met peper.
Giet of lepel de soep in kleine amuse glaasjes en decoreer met wat stukjes gebakken ham.