Pollo en salsa de membrillo (kip met kweeperensaus)

Membrillo is niet alleen lekker op brood of in de klassieke combinatie met Manchego kaas, maar kan ook heel goed in een saus verwerkt worden. Dit gerecht werd hier thuis met veel enthousiasme ontvangen. Een heerlijke saus! Probeer maar eens;) Om zelf membrillo (kweeperenpasta) te maken klik hier en hier.

Pollo en salsa de membrillo (voor 2 personen)

1 dubbele kipfilet (liefst biologisch)
3 sjalotjes, heel fijn gesneden
200 gram membrillo, in kleine blokjes gesneden
150 ml kippenbouillon
50 ml rode port
stukje gember van ongeveer 2 cm, geraspt
zout en peper
olijfolie

Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak in wat olijfolie aan beide kanten bruin in een koekenpan met dikke bodem. Haal uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde pan (voeg eventueel wat meer olijfolie toe) de ui en gember op middelmatig vuur tot de ui glazig wordt en een beetje bruin. Voeg hieraan de membrillo toe en roer op een zacht vuur tot deze gesmolten is. Schenk de port en de bouillon erbij en laat het geheel aan de kook komen. Leg de kipfilets in de saus. Doe een deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken. Keer halverwege de kooktijd de kipfilets om.
Haal de kipfilets eruit en hou ze warm. Zet het vuur hoog en laat de saus voor de helft inkoken.
Trancheer de kipfilets, leg ze op een bord en schep de saus erover.
Lekker met rijst of met een gekookte aardappel en wat salade.

 

Gezien in: Cocina Mia