Nido de pure de patatas con huevo y trufa negra (nestje van aardappelpuree met ei en zwarte truffel)

Een chique, maar oh wat een lekker gerechtje! Ik ben gek op puree en zeker deze variant met ei en truffel;) Voor mij is een lekkere zelfgemaakte puree echt comfortfood.
De truffel kocht ik bij de paddenstoelenkraam tijdens mijn wekelijks bezoekje aan de boerenmarkt op de Noordermarkt in Amsterdam, net zoals de kleine biologische eitjes en alle overige ingrediƫnten die ik voor dit recept heb gebruikt.

Nido de pure de patatas con huevo y trufa negra (voor 4 personen)

500 gram aardappelen
200 gram roomboter
2oo ml slagroom
zout peper
4 verse biologische eitjes
zwarte truffel

Breng de roomboter op kamertemperatuur. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze in water met wat zout gaar en knijp door een pureeknijper of een roerzeef. Verwarm de slagroom lauwwarm. Meng de roomboter en de slagroom door de gepureerde aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
Laat een pan met water en een scheutje azijn aan de kook komen, breek de eieren ieder apart in een kommetje. Roer nu het water zodanig om dat er een draaikolk ontstaat. Laat de eieren in het water glijden en kook ze zacht 2 minuten. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de puree over 4 schaaltjes, maak een kuiltje in het midden en leg in elk kuiltje een gepocheerd ei. Schaaf er wat truffel over en serveer direct.