Ensalada de cecina con pomegranate (salade met cecina en granaatappel)
Het recept van deze salade is afkomstig uit het boek ‘De authentieke Spaanse seizoenskeuken‘ van José Pizarro. Zo simpel en makkelijk maar zo lekker!
Cecina is gerookt en gedroogd rundvlees van de achterpoot, volgens oude traditie geproduceerd in de provincie van Léon. Verkrijgbaar bij de betere delicatessenzaken. Je kunt het eventueel vervangen voor bresaola of bundesfleisch.
Ensalada de cecina con pomegranate (voor 4 personen)
200 gram cecina, in dunne plakken
1/2 granaatappel
4 eetlepels olijfolie extra virgen
2 eetlepels moscatel azijn
1/2 teen knoflook, fijngehakt
gemengde sla
zwarte peper en zout
Meng de olijfolie en moscatelazijn samen met de fijngesneden knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Verdeel de sla over vier borden, drapeer op elk bord een paar plakken cecina en bestrooi met wat granaatappel pitjes.
Besprenkel met de vinaigrette.