Ensalada con naranja sanguina y granada (salade met bloedsinaasappel en granaatappel)
Opnieuw het gebruik van bloedsinaasappel in een gerecht omdat ze nog net in het seizoen zijn. En omdat ik er zo van hou. Dit keer in een smakelijke salade. Mocht je geen bloedsinaasappels kunnen vinden kun je ze natuurlijk vervangen door gewone sinaasappels. Staat net zo vrolijk en is net zo lekker.
Ensalada con naranja sanguina y granada (voor 4 personen)
200 gram gemengde salade
1 bloedsinaasappel of gewone sinaasappel
1/2 rode ui
pitjes van een 1/2 granaatappel
handje vol pistache nootjes
gesneden bieslook (optioneel)
1 eetlepel moscate lazijn
1 eetlepel sinaasappelsap
3 eetlepels olijfolie extra virgen
1/2 theelepel mosterd
peper en zout
Snij de onder- en bovenkant van de sinaasappels en ga met je mes van boven naar onder om de schil weg te snijden. Zorg dat je het witte gedeelte, die bitter is, wegsnijdt.
Snij met behulp van een mes langs de vliesjes zodat de partjes loskomen. Vang daarbij het sap op. Zet apart. Snij de rode ui in flinterdunne plakken.
Maak een vinaigrette door de sinaasappelsap, moscatel azijn en de mosterd goed door elkaar te kloppen zodat je een glad geheel hebt. Klop de olijfolie hier doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel sla over een mooie schaal of over 4 bakjes of borden. Leg hierop de sinaasappelpartjes, de uiringen en bestrooi met pistachenootjes en eventueel wat bieslook.
Besprenkel de salade met de vinaigrette. Geef er wat lekker brood bij.