Queso Cabrales con manzanas y aceite de oliva
Dit keer weer een leuk recept van José Andrés. Een prachtige combinatie van de blauwe Cabrales kaas met de appel, geroosterde amandelen, bieslook en een vinaigrette op basis van cider azijn. En het ziet er meteen mooi uit.
Ensalada de manzana con queso cabrales (voor 4 personen)
2 granny smith appelen
60 gram cabrales
1 eetlepel cider azijn
3 eetlepels olijfolie extra virgen
zeezout en gemalen zwarte peper
1 eetlepel bieslook, gesneden
80 gram amandelen
Rooster in een droge koekenpan de amandelen al roerend goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze daarna in kleine stukjes.
Haal met je vingers de cabrales uit elkaar waardoor je kleine stukjes krijgt. Zet apart.
Maak de vinaigrette door de cider azijn, olijfolie, zeezout en vers gemalen peper goed door elkaar te kloppen.
Was en droog de appels en haal met behulp van een appelboor het klokhuis eruit. Snij in finterdunne plakken met een scherp mes of met een mandoline.
Verdeel de appelschijfjes over vier mooie borden, bestrooi met de cabrales, de stukjes amandel en de bieslook.
Schenk de vinaigrette over de salade.