Milhojas de manzana caramelizadas (millefeuille van gekarameliseerde appels)
Appeltjes uit de oven maar dan net even anders.
Milhojas de manzanas caramelizadas (voor 4 personen)
4 lekkere appels, bijv. jazz, pink lady of granny smith
125 gram fijne tafelsuiker
paar druppels citroen
30 gram rietsuiker
kaneelpoeder
gemberpoeder
fijngehakte pistachenootjes
granaatappel pitjes
Verwarm de oven op 170 graden.
laat in een pannetje de suiker en de druppels citroen op middelmatig vuur smelten tot een karamel. Schenk in ovenvaste vormpjes (rechthoekig of rond naar keuze).
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels, schil ze met een dunschiller en snij in hele dunne plakken. Leg een laag appelplakjes in een vormpje, bestrooi met rietsuiker, kaneel en gember en vervolg met weer een laag appels, suiker en kruiden tot je de vorm gevuld hebt.
Zet alle vormpjes in een grote ovenschaal waar ze in passen en plaats in de oven. Schenk heet water in de ovenschaal tot de vormpjes voor de helft in heet water staan. Bak de appelpartjes 1 uur en 15 minuten.
Haal uit de oven, laat afkoelen op kamertemperatuur. Leg een velletje huishoudfolie op het vormpje en verzwaar het met bijvoorbeeld een blik. Zet minimaal 3 uur weg in de koelkast.
Draai het vormpje om op een bord, bestrooi met pistachenootjes en granaatappel pitjes en serveer met wat slagroom of ijs.
Gezien in: Cocina Mia