Rape envuelto en jamón serrano (zeeduivel omwikkeld in serranoham)
Een erg lekker manier om zeeduivel te bereiden en te eten. Je vult hem met een mengsel van zwarte smakelijke olijven, ansjovis, geroosterde pijnboompitjes, tijm en knoflook en omwikkeld de vis met serrano ham.
Rape envuelto en jamón serrano (voor 4 personen)
4 zeeduivel filets van ongeveer 150/200 gram
40 gram zwarte (taggiasche) olijven zonder pit, fijngesneden
2 ansjovisfilets op olie, fijngesneden
25 gram pijnboompitten, geroosterd en klein gesneden
1 theelepel tijmblaadjes
1 teen knoflook, fijngesneden
150 gram serranoham in niet al te dunne plakken
2 eetlepels olijfolie extra virgen
zwarte peper
Verwarm de oven op 200 graden.
Spoel eventueel de visfilets om en dep ze droog.
Snij de filets horizontaal in, zodanig dat je hem net niet doorsnijd. Let op dat je ze niet helemaal doormidden snijd. Je moet ze kunnen vullen.
Bestrooi de buitenkant visfilets met wat peper. Zout hoeft niet de ham en de ansjovis zijn al zout genoeg.
Meng de olijven, ansjovisfilets, pijnboompitten, knoflook en tijm door elkaar en vul hiermee de visfilets.
Wikkel de serranoham om de filets en bind ze vast met een touwtje zodat je pakketjes hebt.
Verhit de olijfolie in een (ovenvaste) koekenpan en bak de pakketjes aan alle kanten bruin. Zet de koekenpan met de vis in de oven en laat de pakketjes in 12 tot 15 minuten gaar worden.