Garbanzos fritos (geroosterde kikkererwten)

Het gebruik van garbanzos komt veel voor in de Spaanse keuken. Laatst kwam ik op een kookblog een recept tegen waarin de garbanzos in olie met diverse kruiden werden geroosterd in de oven en het leek me leuk om dit recept voor krokante garbanzos eens uit te proberen. Ik ken ze eigenlijk alleen als onderdeel van een stoofschotel of in een salade. Maar het is een lekkere krokante tapa voor bij de borrel en je kunt het naar eigen smaak lekker pikant maken. Ik heb het recept een beetje aangepast naar mijn Spaanse smaak. Garbanzos of kikkererwten zijn makkelijk bij de supermarkt te krijgen.

Gabanzos fritos

1 blik  kikkererwten
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder picante of agridulce
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel oregano
1/4 theelepel knoflookzout
wat zout naar smaak
olijfolie

Meng de kruiden met de olijfolie en breng op smaak met wat zout. Proef of je het mengsel pikant genoeg vind.
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water tot het water niet meer schuimt en laat de erwten goed drogen. Meng ze hierna door de gekruide olie en verdeel ze over een bakplaat. Zet de bakplaat 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en roer om de 15 minuten de kikkererwten goed om.

bron: The Culinary Chronicles