Sorbete de mojito y chocolate negro (mojito sorbet met pure chocolade)
Wat een fijn toetje is dit. Ik ben niet zo van het ijs, maar deze vond ik wel erg lekker. Zeker omdat ik de combinatie van lime en chocolade geweldig vond.
Sorbete de mojito y chocolate negro (voor 6 tot 8 personen)
1 kilo limoenen (ongeveer 400 ml sap)
1/2 handjevol verse munt
2 eiwitten
snufje zout
200 gram suiker
1 glaasje rum
Voor de chocola krullen:
100 gram pure chocolade
4 stukjes bakvellen van teflon
Was de limoenen en rasp de schil van 6 limoenen.
Kook in een pan 100 ml water met de suiker in 2 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snij de limoenen door de helft en pers het sap eruit.
Was de munt en snij deze fijn.
Meng de limoensap, limoenrasp en de munt met het suikerwater.
Klop de eiwitten met een snufje zout tot pieken en men dit door het suikerwater. Doe in een ijsmachine en als je deze niet hebt in een bak geschikt voor de vriezer en roer om de 20 minuten het ijs door. Laat 3-4 uur invriezen. giet de rum erbij, roer goed door en laat verder invriezen.
Breek de chocola in kleine stukjes en laat al roerend smelten au bain marie.
Kwast de warme chocolade in een aantal lagen op een stuk teflon, vouw voorzichtig dubbel en zet vast met wat plakband.
Zet 20 minuten weg in de koelkast zodat de chocolade weer hard word. Haal daarna voorzichtig het teflon eraf.
Leg op elk bord een bolletje of twee bolletjes van het mojito-ijs, decoreer met de chocoladekrul, garneer met wat fijngesneden munt en overgiet met wat rum.
Bron: Lecturas