Gratinado de patatas con pollo (gegratineerde aardappelschotel met kip)
Een heerlijke combinatie van kip, dragon en aardappelen. Heel makkelijk te maken en wat is er niet fijner dan een eenpansgerecht in de oven te schuiven? Beetje sla erbij en klaar….
Gratinado de patatas con pollo (voor 4 personen)
900 gram panklare aardappelschijfjes
2 eetlepels olijfolie
25 gram roomboter
1 ui, fijngesnipperd
450 gram biologische kipfilet, in reepjes gesneden
1 eetlepel gehakte dragon
200 ml crème fraîche
175 gram geraspte kaas
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet een (rechthoekige) ovenschaal in met wat roomboter.
Verhit olijfolie en roomboter in een koekenpan en smoor hierin 5 minuten de ui. Voeg de kippenreepjes toe en bak op een hoog vuur al roerend goudbruin. Verlaag het vuur en bestrooi de kip met de dragon en roer de helft van de crème fraîche erdoor tot deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Doe het kippenmengsel hier bovenop en leg daarboven weer een laag aardappelschijfjes. Bestrooi met wat peper en zout en leg wat klontjes creme fraiche erop. Strooi de geraspte kaas erover en schuif de schaal 35-45 minuten in de oven toe deze een mooi bruin krokant korstje heeft gekregen.
Bestrooi eventueel met nog wat dragon en serveer met een fijne groene salade.