Mousse de yogur con ruibarbo (yoghurtmousse met rabarber)
Elke keer als ik met mijn dochter in Spanje ben, wordt er toch wel ‘mousse de yogur’ bij de supermarkt gehaald. Een heerlijk luchtige yoghurt die je in verschillende varianten kunt kopen. Hier in Nederland ben ik het tot nu toe nog niet tegen gekomen.
Ik bedacht me dat je het makkelijk zelf kon maken. En inderdaad, al moet je het wel binnen een dag opeten omdat de yoghurt na verloop van tijd toch wel een hoop vocht loslaat. Een fris toetje. Je kunt de rabarber vervangen door bijvoorbeeld vers fruit.
Mousse de yogur con ruibarbo (voor 4 personen)
500 gram dikke Griekse yoghurt
4 eiwitten
25 gram poedersuiker
1 eetlepel limoensap
voor de rabarbermoes
4 stengels rabarber
1 vanillestokje
3 eetlepels tafelsuiker of meer naar smaak
Klop de eiwitten stijf met behulp van een keukenmachine. Voeg hieraan de poedersuiker en limoensap toe en laat nog 1 minuut je keukenmachine draaien.
Roer de yoghurt goed om en spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Laat een uur in de koelkast door en door koud worden.
Maak de rabarbermoes: Was de rabarber en snij in stukjes. Kook in 3 eetlepels water samen met het opengesneden vanillestokje en suiker tot moes. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Lepel wat van de rabarbermoes in glazen, verdeel de yoghurt erover en lepel nog wat rabarbermoes over de yoghurtmousse heen.
Bestrooi eventueel met wat geroosterde kokos schilfers zoal hier op de foto.