Vieiras con jamón serrano (coquilles met serranoham)

In de Spaanse keuken komen combinaties van vis en vlees vaak voor. Ook in dit recept waar coquilles zijn omwikkeld met serrano ham.

Vieiras con jamón serrano

Vieiras con jamón serrano

4 coquilles per persoon
1 a 2 mooie plakken serranoham op 4 coquilles
zwarte peper
olijfolie

voor de saus:
3 eetlepels sherry PX
1 eetlepel water
1 theelepel gerookte paprikapoeder

Vieiras con jamón serrano

Snij de plak(ken) serranoham in de lengte doormidden en snij deze weer door de helft. Bestrooi de coquilles met wat zwarte peper. Zout is niet noodzakelijk aangezien de ham vrij zout is. Wikkel de ham om de coquilles.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles rondom bruin. Voeg de gerookte paprikapoeder toe, roer om en schenk de sherry en het water erbij en laat 1 aan 2 minuten op hoog vuur koken.
Haal de coquilles uit de pan en verdeel over borden. Serveer met of zonder de saus en wat sla en lekker brood.

Vieiras con jamón serrano