Poached apples with ginger and anise (gepocheerde appeltjes met gember en steranijs)

Ik ben gek op Spanje hoor en zijn fantastische keuken, maar ik kook naast Spaans ook graag andere dingen. Één van de kookboekenschrijvers die ik enorm bewonder en waar ik een groot fan van ben is Nigel Slater. Ik heb bijna al zijn boeken in mijn kast staan en ze zijn echt geweldig en heel fijn leesvoer. Dit recept komt uit zijn boek The Kitchen Dairies II. Waanzinnig lekker en super simpel. En vooral heel geschikt met dit weer, want wie wil er nou niet een hartverwarmend en warm appelgerechtje eten met deze koude temperaturen?

gepocheerde appels met steranijs

 

Poached apples with ginger and anise (voor 2 personen)

3 pink lady appels
sap van een halve citroen
400 ml ongefilterde appelsap
2 eetlepels rietsuiker
2 stuks steranijs
1 kaneelstokje
40 gram gemberbolletjes (op sap) fijngesneden
2 eetlepels gembersap

gepocheerde appels met steranijs
Schil de appels, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Besprenkel met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Giet het appelsap in een pan groot genoeg om de appels in te koken. Voeg suiker, steranijs, gember, gembersap. Breng aan de kook, verlaag het vuur en pocheer zachtjes tot de appels zacht zijn (10-15 minuten).
Verdeel de appels over schaaltjes, verhit het vocht opnieuw en laat een paar minuutjes inkoken en schenk de warme saus over de appels.

gepocheerde appels met steranijs

Bron: Nigel Slater, Kitchen Diaries II