Bacalao fresco a mi manera (kabeljauw op mijn manier)

Een vreselijk simpel recept om verse kabeljauw te bereiden. Het is niet zoals de naam doet vermoeden de gedroogde vis die veel gebruikt wordt in de Spaanse keuken maar de gewone verse variant die we hier bij elke visboer kunnen kopen.

bacalao fresco a mi manera

Bacalao fresco a mi manera (voor 2 personen)

2 stukken kabeljauwfilet met vel
cherrytomaatjes
1 a 2 eetlepels olijfolie
klontje roomboter
scheutje slagroom
peper en zout

bacalao fresco a mi manera

Bestrooi de visfilets met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Als deze heet is leg de vis met de velkant naar beneden on de koekenpan en laat een aantal minuten bakken zonder eraan te komen. Het vel wordt hierdoor krokant.
Draai na een aantal minuten de vis voorzichtig om en voeg een klontje roomboter en de cherrytomaatjes toe. Laat nog een 2 minuten bakken tot de vis gaar is.
Schenk slagroom naar smaak toe en serveer.

bacalao fresco a mi manera