Nidos de huevo con chorizo (nestjes van ei en chorizo)
Een heerlijk broodje als ontbijt voor in het weekend!
Nidos de huevo con chorizo (voor 4 personen)
4 ronde harde broodjes
een restje chorizo
4 eieren
4 eetlepels melk
30 gram geraspte manchego kaas
zout en peper
Verwarm de oven op 180 graden
Snij het kapjes van de broodjes eraf en haal het broodkruim er zoveel mogelijk voorzichtig uit, waarbij je de bodem niet beschadigd.
Haal de darm van de chorizo en snij de worst in kleine blokjes. Splits de eieren in aparte kommetjes.
Sprenkel in elk broodje een eetlepel melk. Verdeel de chorizo blokjes over de bodem van de broodjes en leg daarboven in elk broodje een eierdooier. Bestrooi met wat zout en peper.
Sla de eiwitten stijf met een beetje zout tot fijne pieken en spatel voorzichtig de kaas erdoor. Vul hiermee de broodjes.
Leg de broodjes op een bakplaat en schuif deze 15 minuten in de oven. Mocht het eiwit niet bruin zijn na verkoop van tijd, gratineer dan nog even onder de grill. Serveer meteen.