Bocaditos de patata con mermalada de cebolla (aardappelhapjes met uienmarmelade)
Eigenlijk zijn dit kleine soufflé-tjes met wat aardappel erin. Licht en luchtig en erg lekker in combinatie met de heerlijke uien marmelade en geitenkaas. Voor herhaling vatbaar! Heerlijk:)
Bocaditos de patata con mermalada de cebolla (voor 24 stuks)
300 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
200 gram geitenkaas, in blokjes gesneden
4 eieren
250 ml slagroom
zout en peper
voor de uien marmelade
500 gram uien, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
3 eetlepels roomboter
1 eetlepel olijfolie
40 gram suiker
150 ml rode wijn
100 ml sherryazijn
3 eetlepels port
zout en peper
Maak de uien marmelade door de ui in olijfolie en roomboter samen met de knoflook, suiker, peper en zout op een zacht vuur 45 minuten te bakken.
Schenk de wijn, azijn en port erbij en laat nog 30 minuten op een zacht vuur inkoken.
Verwarm de oven op 180 graden. Vet 24 muffinvormpjes in met wat olie.
Kook de aardappelblokjes in gezouten water tot deze gaar zijn en giet af. Verdeel de blokjes aardappel en de geitenkaas over de muffinvormpjes
Klop de eieren los met de slagroom en wat zout en versgemalen peper en schenk over de aardappelen en geitenkaas. Bak 15 minuten in de oven. Verdeel wat uien marmelade over de taartjes voor het serveren.
Bron: Hola Cocina