Pollo al limon y estragon (kip met citroen en dragon)
Een heerlijk recept met kip, citroen, ui en dragon uit de oven. Wat een geweldige combi. Dit ga ik absoluut veel vaker maken.
Pollo al limon y estragon (voor 4 personen)
1 grote biologische kip of landhoen
2 eetlepels gehakte verse dragon
1/2 citroen
60 ml citroensap
60 gram roomboter
2 eetlepels Dijon mosterd
4 uien, gepeld en doormidden gesneden
125 ml kippenbouillon
1 eetlepel balsamico azijn
peper en zout
Verwarm de oven op 190 graden.
Bestrooi de binnenkant van de kip met peper, zout en de helft van de dragon. Stop in de buikholte de halve citroen. Leg de kip (met borstzijde naar boven) in een ovenschaal met de gehalveerde uien eromheen.
Laat de boter langzaam smelten in een pannetje en voeg hieraan de mosterd, citroensap en de rest van de dragon aan toe. Schenk dit over de kip en de gehalveerde uien. Schuif voor 30 minuten in de oven.
Haal uit de oven, draai de kip om, kwast de balsamico azijn over de uien en schenk de bouillon over de kip. Zet opnieuw 30 minuten in de oven. Draai opnieuw de kip om en lepel wat kookvocht over de kip. Zet weer 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is.
Serveer de in stukken gesneden kip in een schaal met de uien en bestrooi met wat dragonblaadjes.
Bron: Cocina Mia