Quiche de chorizo y jamón (quiche met chorizo en ham)
Een super makkelijke quiche met chorizo en ham. Lekker met een glaasje wijn erbij;)
Quiche de chorizo y jamón (quiche met chorizo en ham)
300 gram chorizo, in blokjes
100 gram gekookte ham, in blokjes
2 uien, fijngesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
3 eieren
200 ml slagroom
100 gram geraspte kaas
handjevol gesneden bieslook
zout en peper
Voor het deeg:
300 gram bloem
150 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
1 eetlepel water
snufje zout
Maak een berg van het bloem en een kuiltje in het midden. Breek het ei erin, voeg een eetlepel water toe en de roomboter samen met een snuf zout.
Meng met de handen alles tot een samenhangend deeg. Vorm een er een bal van, wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten.
Verhit wat olijfolie en bak hierin op middelmatig vuur de ui en knoflook aan. Doe hier de ham en chorizo bij en laat een minuut op hoog vuur al roerend bakken tot de chorizo wat van zijn vet verliest.
Giet af en zet apart. Klop de eieren los met de slagroom en meng de chorizo, kaas en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit tot een ronde lap die groter is dan een springvorm van 24 cm. Bekleed de springvorm met het deeg, prik er gaatjes in met een vork en zet 10 minuten weg in de koelkast. Verwarm de oven op 220 graden. Haal de springvorm uit de koelkast, leg een stuk aluminiumfolie erin met wat gedroogde bonen en bak het deeg 10 minuten. Haal uit de oven, verwijder de bonen en aluminiumfolie en schenk het chorizomengsel erin. Verlaag de oven tot 200 graden en bak de quiche in 40 minuten gaar.
Haal eruit en verwijder de springvorm. Serveer warm of koud.