Tarta con crema de limón y frutas de verano (taartje met citroencrème en zomerfruit)

Ik had zin een een feestelijk taartje vol met mooi zomers fruit. Een makkelijk receptje en lekker fris door de citroencrème waarmee je het bladerdeeg vult.

Tarta con crema de limón y frutas de verano

 Tarta con crema de limón y frutas

1 rol bladerdeeg
1 ei, los geklopt
fruit van het seizoen
geroosterde amandelschaafsel
poedersuiker

voor de citroencrème
2 citroenen
2 eieren
eigeel van 2 eieren
150 gram suiker
60 gram roomboter op kamertemperatuur

Tarta con crema de limón y frutas de verano

Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Meng citroenrasp, sap, 2 hele eieren, het eigeel en de suiker met behulp van een handmixer door elkaar. Voeg de boter toe en zet de kom boven een pannetje met een bodempje kokend water terwijl je blijft roeren tot het indikt.
Een andere manier is om het in de magnetron te doen.
Zet in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut op vol vermogen (mijne gaat niet hoger dan 800W). Haal de kom eruit en klop opnieuw alles heel goed om. Plaats opnieuw in de magnetron, zet weer 1 minuut op vol vermogen en roer daarna alles weer goed door elkaar. Herhaal dit tot je citroencrème de gewenste dikte heeft. Reken ongeveer tussen de 3 tot 5 minuten in de magnetron. Je zult zien dat je in het begin heel veel schuim hebt, dat trekt op een gegeven moment weg en dan wordt het lobbig. Hij dikt nog in bij het afkoelen.

Verwarm de oven op 220 graden. Vet een vorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik er wat gaatjes in en bestrijk de randen met het los geklopte ei. Leg er een blinde vulling in en bak het bladerdeeg 20 minuten af in de oven.
Laat afkoelen en vul met de citroencrème en decoreer met het fruit, het amandelschaafsel en poedersuiker.

Tarta con crema de limón y frutas de verano