Ceviche de caballa con naranja y pimienta rosa
Weer een andere versie van caballa a la naranja, gemarineerde makreel. Een klein en fijn tapa gerechtje.
Ceviche de caballa con naranja y pimienta rosa (voor 4 personen)
2 superverse makreel filets
1/2 citroen, uitgeperst
rasp van een halve sinaasappel
3 eetlepels fruitige olijfolie
takjes dille
1 eetlepel roze peperkorrels
Laat je visboer de makreel fileren en eventueel het vel verwijderen. Snij de makreelfilets in hele kleine blokjes, dan kun je ook meteen checken of er nog graten inzitten en die verwijderen.
Leg de stukjes in een kommetje en overgiet met het citroensap, de olijfolie en de gekneusde peperkorrels. Roer alles goed om en zet de vis 20 minuten weg in de koelkast.
Rasp de sinaasappel en snij de dille fijn.
Verdeel de makreel over kleine amuseschaaltjes, bestrooi met wat dille, de sinaasappelrasp en eventueel met nog wat peperkorrels.
Bron: Hola