Gazpacho de dos colores (twee kleuren gazpacho)
Een leuke manier om gazpacho te presenteren. Maak voor de helft de gewone gazpacho met rode tomaten en rode paprika en voor de helft een gazpacho met gele tomaatjes en een gele of oranje paprika. Het is aan jou of je de gazpacho wil zeven. Ik heb er persoonlijk geen bezwaar tegen om het niet te doen. De gazpacho is dan ook wat dikker.
Gazpacho de dos colores (voor ongeveer 1 liter)
250 gram gele tomaatjes, gehalveerd
250 rode tomaatjes, gehalveerd
halve gele of oranje paprika, ontpit en in kleine stukjes gesneden
halve rode paprika
1 komkommer, geschild en in 2 stukken
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 ui, gesnipperd
100 ml fruitige olijfolie
2 eetlepels moscatel azijn
bieslook
peper en zout
Voor de gele gazpacho:
Pureer de gele tomaatjes samen met de gele of oranje paprika, de helft van de komkommer, halve teentje knoflook en de helft van de gesnipperde ui tot een fijne massa.
Schenk als roerend druppelsgewijs 50 ml olijfolie en een eetlepel moscatel azijn. Giet eventueel door een zeef terwijl je het vocht opvangt en druk de pulp zoveel mogelijk uit. Bewaar dit voor op een toastje.
Breng de gazpacho op smaak met peper en zout en zet weg in de koelkast zodat hij door en door koud wordt.
Maak de rode gazpacho op dezelfde manier maar dan met de rode tomaten en rode paprika. Zet die ook weg in de koelkast.
Schenk tegelijkertijd de 2 soorten gazpacho in een kom en garneer met wat bieslook, bieslook bloemen en een sliertje olijfolie.
Bron: hola