Brochetas de foie con higos, manzana y frambuesa (spiesjes van eendenlever met vijgen, appel en framboos)
Wat vind ik zomervruchten toch lekker. Ik geniet van het seizoen met al zijn diversiteit aan fruit. Pas geleden had ik eendenlever paté gekocht en wilde daar wat lekkers mee maken. En dat is dus een spiesje geworden in combinatie met fruit.
Brochetas de foie con higos, manzana y frambuesa (voor 8 stuks)
50 gram eendenlever paté
8 frambozen
1 appel
2 rijpe vijgen, in vieren gesneden
zwart of wit sesamzaad
rasp van een sinaasappel
Verdeel de eendenlever in 8 stukjes en draai met behulp van je handen kleine balletjes. Rol ze door het sesamzaad en de sinaasappelrasp en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Haal met behulp van een meloenbolletjes steker acht bolletjes uit de appel.
Rijg een framboos, bolletje appel, partje vijg en eendenleverbolletje aan een spies. Serveer met een glaasje lekkere port.