Tomatitos de color secos en conserva (gedroogde tomaatjes op olie en kruiden)
Een recept om zelf tomaatjes met kruiden op olie te zetten.
Nu er zoveel lekkere tomaatjes verkrijgbaar zijn waarom deze niet zelf in de oven drogen? Gebruik ze bijvoorbeeld in een salade of als bijgerecht bij een stukje vis. De olijfolie is na verloop van tijd heerlijk om er een mooie vinaigrette van te maken.
Ik kwam deze gekleurde tomaatjes tegen bij mijn biologische supermarkt, maar je kunt uiteraard ook gewoon cherry tomaatjes gebruiken.
Leuk ook om een potje cadeau te doen!
Tomatitos de color secos en conserva
500 gram cherry tomaatjes
1 knoflookbol
blaadjes laurier
takjes oregano
takjes tijm
2 theelepels zwarte peperkorrels
500 ml olijfolie extra virgen
zout
Was en droog de tomaatjes en snij ze doormidden. Leg ze op een bakplaat, bestrooi ze licht met wat zout en zet een aantal uur in de oven op 75 graden tot ze gedeeltelijk hun vocht kwijt zijn geraakt en wat ingedroogd zijn. Laat afkoelen.
Vul steriele potten met de tomaatjes. Leg in iedere pot 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm, 1 takje oregano, 1 รก 2 knoflooktenen en wat peperkorrels. Vul de potten met de olijfolie en bewaar in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2 weken goed.