Higos con crema de limón y pistachos (vijgen met citroencrème en pistachenootjes)
Een heerlijk vijgen gerechtje. Je bakt ze eerst in roomboter en serveert ze met een citroencrème, honing en pistachenootjes. Weer eens wat anders;)
Higos con crema de limón y pistachos (voor 4 personen)
4 rijpe vijgen
honing
25 gram pistachenootjes, fijngehakt
50 gram roomboter
voor de citroencrème
2 citroenen, uitgeperst en schil van 1 citroen
150 ml melk
2 eierdooiers
25 gram roomboter
50 gram tafelsuiker
Was de citroenen, droog ze en schil één van de citroenen en bewaar ze. Pers het sap uit beide citroenen.
Meng de eierdooiers in een kom met de suiker, melk, het citroensap en citroenschil.
Zet de kom boven een pan met een bodempje kokend water en blijf continue roeren in de kom tot de crème begint in te dikken (ongeveer 10-15 minuten).
Haal de citroenschillen eruit, laat de crème afkoelen en zet weg in de koelkast.
Halveer de vijgen. Verhit de roomboter in een koekenpan en leg de vijgen met de snijkant in de boter en bak tot ze beginnen te kleuren. Draai ze voorzichtig om en bak nog een paar minuten de bolle kant. Schep ze uit de pan en laat afkoelen.
Lepel wat van de citroencrème op een bord of in een schaaltje. Leg daar 2 helften van een vijg in, druppel er wat honing overheen (naar smaak) en bestrooi met pistachenootjes.
afgeleid van recept uit Cocina Mia