Pinchos morunos
Pinchos morunos
Met deze fijne mooi zomer wil ik graag zoveel mogelijk BBQ-en. Dus waarom niet op zijn Spaans met pinchos morunos. Er zijn talloze recepten van deze pinchos maar dit recept komt uit het boek Moro omdat ik die de lekkerste en meest authentieke vind.
Pinchos morunos
500 gram varkenshaas
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gerookte paprikapoeder (dulce)
2 knoflooktenen, met zout tot een pasta gewreven
flinke pluk safraandraadjes, in 2 eetlepels heet water geweekt
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje, verkruimeld of fijngesneden
1 dessertlepel rode wijn azijn
3 dessertlepels olijfolie
peper en zout
Snij het varkensvlees in blokjes. Plet ze een beetje en doe ze in een kom. Laat de safraan 10 minuten weken in het hete water.
Meng alle ingrediƫnten door elkaar en voeg bij het vlees. Roer alles goed om met je handen zodat het vlees goed bedekt is met de marinade. Zet minstens 2 uur weg in de koelkast.
Rijg het vlees aan spiesjes en leg ze op de BBQ. Bak ze 2 minuten aan elke kant.