Trufas heladas

Ik word helemaal blij als ik dit voorgeschoteld krijg. In Spanje vind je ze als nagerecht op de kaart in restaurants maar ook in het vriesvak bij de supermarkt.
Wat was ik blij toen ik het recept ervan tegenkwam op Gastronomia & Cia, één van de Spaanse foodblogs die ik volg. Hun recept is net zo lekker als de trufas heladas die ik in Spanje eet en niet zo moeilijk zelf te maken dus vanaf nu ook in Nederland te eten.

trufas heladas

Trufas heladas (voor ongeveer 25-30 stuks)

250 gram pure chocolade 70%, in kleine stukjes gesneden
40 gram roomboter, in blokjes gesneden
40 gram poedersuiker
25 ml oranjebloesemwater (bij Marokkaanse winkel verkrijgbaar)
25 ml Cointreau
70 ml slagroom
pure chocolade hagelslag

trufas heladas

Verwarm op een laag vuur in een pannetje de slagroom, boter en oranjebloesemwater tot de boter gesmolten is. (Laat het niet aan de kook komen!)
Voeg de suiker, cointreau en 3/4 van de chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten.. Haal meteen van het vuur, roer de overige 1/4 van de chocolade erdoor tot deze gesmolten is en je een glanzende massa hebt. Laat het geheel afkoelen, bedek met wat plasticfolie en zet 3 à 4 uur weg in de koelkast.
Vorm met behulp van  je handen kleine balletjes ter grootte van 1.5 cm. Door de warmte van je handen smelt de chocola een beetje en kun je ze makkelijk een ronde vorm geven. Rol meteen door de chocolade hagelslag waardoor het goed blijft plakken aan je trufa.

trufas heladas
Bewaar de trufas afgedekt in de vriezer tot gebruik.

Trufas heladas