Helado de frutos rojos (ijs met rode vruchten)

We hebben een prachtige nazomer en genieten nog even van die heerlijke zon. Je zou bijna trek in ijs krijgen om het zomergevoel vast te kunnen houden. Hier wel althans. Dit ijsje werd met veel enthousiasme thuis ontvangen. Een fijn en makkelijk receptje. Profiteer van de mooie bramen, bosbessen en frambozen voordat het seizoen echt voorbij is.

Helado de frutos rojos

Helado de frutos rojos (voor 4 personen)

80 gram eiwit (2 grote eieren)
160 gram fijne tafelsuiker
250 gram rode vruchten zoals bramen, bosbessen en frambozen
250 ml slagroom
paar extra vruchten om te decoreren
munt

helado de frutos rojos

Zet een pan met een bodempje water op het vuur en laat aan de kook komen. Leg hierop een schaal of andere pan, wel zo dat hij met de bodem het kokende water niet raakt.
Roer suiker en de eiwitten in de bovenste schaal of pan tot de suiker is opgelost. Haal de bovenste schaal of pan het vuur en klopt met behulp van een handmixer tot je een mooie stevige meringue hebt.
Pureer de vruchten (hou een paar apart voor de decoratie) grof met een staafmixer en voeg bij de meringue.
Klop de slagroom niet al te stijf en meng dit voorzichtig al vouwend door de meringue.
Verdeel over 4 schaaltjes en zet 4 uur in de vriezer. Decoreer met wat van de overgebleven vruchten en een blaadje munt voor je de ijsjes serveert.

Helado de frutos rojos

Gezien in Cocina Mia