Puré de lentejas rojas con comino (rode linzensoep met komijn)
Dit is een dikke soep maar zou net zo goed kunnen dienen als een puree die je naast een stukje kip of ander soort vlees of vis zou kunnen serveren. Je voegt dan wat minder bouillon toe zodat je soep nog wat dikker wordt. Leuk om de soep in kleine amuse glaasjes te serveren op een tapa avond als amuse.
Puré de lentejas rojas con comino (voor 4 personen)
500 ml tomatensaus (kant en klaar bij supermarkt)
150 gram rode linzen
600 ml groentebouillon
1 grote ui, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel gerookte paprikapoeder
peper en zout
koriander
Verhit olijfolie in een pan en smoor hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Roer de komijn erdoor en bak even mee. Voeg linzen toe, roer alles goed om. Schenk de bouillon erbij en laat 15 minuten koken.
Schenk de tomatensaus erbij, sluit de pan af met een deksel en laat op een zacht vuur koken tot de linzen klaar zijn (ongeveer 20 minuten).
Laat iets afkoelen, pureer met een staafmixer en verdeel over kommen. Bestrooi met gerookte paprikapoeder en fijngesneden koriander. Besprenkel eventueel nog met wat olijfolie.