Caracoles en salsa picante (slakken in pittige saus)
Caracoles en salsa picante (slakken in pittige saus)
Niet iedereen is een liefhebber van slakken. Toch worden ze veel gegeten in Spanje, zeker in het voorjaar/zomer als slakken op de markt te koop zijn. Hier zul je ze niet vinden, maar wel zijn ze kant en klaar te koop in een blikje bij de supermarkt. Wel zo makkelijk.
Voor degene die wel liefhebbers zijn hier een heel fijn receptje.
Caracoles en salsa picante (voor 2 personen)
1 blikje slakken (bij supermarkt)
1 blik tomaten op sap
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 ui, fijngesneden of fijngeraspt
1 rode geroosterde paprika (bij supermarkt)
1 gedroogde chilipeper, verkruimeld of 1 theelepel gerookte pikante paprikapoeder
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel geroosterde hazelnoten, fijngesneden
snufje suiker
peper en zout
peterselie, fijngesneden
Laat de slakken en tomaten uitlekken.
Pureer tomaten samen met de ui, knoflook, paprika, hazelnoten, chilipeper (of gerookte paprikapoeder), beetje suiker, olijfolie en wijnazijn tot een saus.
Breng de saus aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de slakken eraan toe en warm alles door. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie.
Serveer met wat brood.
Afgeleid van het recept van Elisabeth Luard uit de Keuken van Spanje en Portugal