Zanahorias y pastinaca al horno con miel (wortelen en pastinaak in de oven met honing)
Niet echt een Spaans recept, maar wat is het toch een fijne combinatie wortel, pastinaak, honing, knoflook en tijm uit de oven. Met de mooi gekleurde oerwortelen is het een feestje op tafel. Ik kocht ze bij mijn biologische groenteboer op de Lindengracht op zaterdag. En tot mijn grote vreugde zag ik ze van de week ook bij de Jumbo liggen.
Zanahorias y pastinaca al horno con miel (voor 2 personen)
4 wortelen
2 pastinaken
2 knoflooktenen
takje tijm
olijfolie
2 eetlepels honing
peper en zout
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de wortelen en de pastinaken. Snij de wortelen en pastinaken doormidden, halveer de helften van de pastinaak zodat ze min of meer dezelfde grootte hebben als de wortelen.
Leg ze in een ovenschaal en meng met wat olijfolie en honing zodat ze goed onder zitten. Leg de knoflooktenen erin, het takje tijm en bestrooi met peper en zout.
Zet 45 minuten in de oven waarbij je regelmatig de groenten omschept.