Salteado de col con chorizo y patatas (gebakken groene kool met chorizo en aardappelen)

Een wintergerecht en een meteen een eenpansgerecht. Geen stoofschotel maar een soort van roerbak gerecht. Alles wordt apart gebakken/gekookt en daarna met elkaar vermengd. Om de kool zijn mooie groene kleur te laten behouden, koel je hem af met koud water nadat je hem even gekookt hebt.

Salteado de col con chorizo y patatas.

Salteado de col con chorizo y patatas (voor 2 personen)

1 kleine groene kool
450 gram aardappelschijfjes
300 gram bakchorizo
1/2 theelepel gerookte paprika
1 grote ui, gesnipperd
olijfolie
roomboter
zout en peper

Salteado de col con chorizo y patatas

Haal de bladeren van de kool en snij de harde kern eruit. Was en droog ze en snij of scheur de kool in repen.
Breng water met wat zout aan de kook en kook hierin de kool 1 tot 2 minuten. Haal de kool met een schuimspaan uit het water, spoel af met koud water of leg hem in een bak met ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden. Laat in een vergiet goed uitlekken en zet apart.
Snij de chorizo in stukjes.
Verhit wat olijfolie en roomboter in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes gaar en krokant. Haal uit de pan en zet apart.
Verhit opnieuw wat olijfolie en smoor hierin de ui tot hij een goudbruine kleur heeft. Haal uit de pan en zet apart bij de aardappelen. Bak in het overgebleven vet de chorizo op middelmatig vuur tot deze lichtelijk bruin is en zijn vet heeft losgelaten.
Zet het vuur hoger en voeg de kool bij de chorizo en bak 2 minuten al roerend om. Voeg de aardappelen en ui toe, schep alles voorzichtig om en warm nog 2 minuten door. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Salteado de col con chorizo y patatas

Salteado de col con chorizo y patatas