Lubina con limón al horno (zeebaars met citroen uit de oven)
Lubina con limón al horno (zeebaars met citroen uit de oven)
Wat is het toch ontzettend fijn om op zaterdag naar de Noordermarkt te gaan en daar inspiratie op te doen voor het avond eten. Trouwens niet alleen de Noordermarkt in Amsterdam, elke markt is voor mij een inspiratiebron. Laat mij daar rondlopen en ik ben een tijdje zoet. Net zoals afgelopen zaterdag waar ik kleine exemplaren zeebaars kocht.
Altijd fijn en lekker om een visje in de oven te bereiden vind ik. Dit keer zeebaars maar dan gemarineerd in een mengsel van mosterd, knoflook en peterselie en in de oven gegaard met schijfjes citroen. Heerlijk!
Lubina con limón al horno (voor 2 personen)
2 kleine zeebaarsjes
125 ml olijfolie
sap van 1 citroen
2 citroenen, in plakjes gesneden
2 knoflooktenen
3 theelepels mosterd
5 takjes peterselie
zout en peper
Laat je visboer de zeebaars schoonmaken. Spoel ze af onder de koude kraan en droog ze met keukenpapier.
Meng knoflook, peterselie en mosterd in een vijzel en wrijf tot een fijne massa.
Maak 3 inkepingen aan beide kanten van de vis met een mes en smeer de mosterd/knoflook/peterselie over de vis en in de buikholte. Laat afgedekt met huishoudfolie een uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout en giet dit over de vis.
Verdeel de partjes citroen over de vis en zet 25 minuten in de oven tot de vis gaar is. Lekker met wat brood of een puree.
Bron: Cocina Mia