Tortilla de chorizo y cebollino (tortilla met chorizo en bieslook)
Tortilla de chorizo y cebollino (tortilla met chorizo en bieslook)
Lekker ontbijten in het weekend. Er gewoon de tijd voor nemen, wat je doorgaans door de week niet lukt. Laat dit keer eens je eitje met ontbijtspek staan en probeer eens deze tortilla met chorizo en bieslook. Net zo lekker en net zo makkelijk. Want daar houden we toch van makkelijk op een luie zondagmorgen?
Tortilla de chorizo y cebollino
per persoon:
2 biologische eitjes
50 gram chorizo picante in kleine blokjes gesneden
bieslook, fijngesneden
peper en zout
roomboter
Zet de grill van de oven aan.
Breek de eitjes in een kom en kluts ze goed door elkaar tot ze gaan schuimen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een éénpersoons koekenpannetje en laat hierin een klontje roomboter in smelten.
Schenk eiermengsel in de pan en voeg hieraan de chorizo en 3/4 van bieslook toe. Bak tot de bodem van de tortilla gestold is en bruin gebakken.
Zet de pan een paar minuten onder de hete grill tot de bovenkant ook gestold is. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Serveer de tortilla eventueel in het pannetje samen met lekker brood en roomboter.