Nationale Antipakjesavond – Chorizo con miel (Chorizo met honing)

Karin Luiten, culinair schrijfster en auteur van onder andere het geweldig leuke kookboek Zónder pakjes en zakjes riep op om op 4 december een nationale antipakjesavond te houden. Een geweldig mooi initiatief vind ik zelf. Je kunt niet genoeg mensen stimuleren om zelf te gaan koken, in plaats van de gemakzucht van al die pakjes, blikjes, diepvries- en kant en klare maaltijden. En zeg nou zelf, zelf gemaakte gerechten zijn toch velen malen lekkerder? En koken is leuk, dat hoef ik niet te vertellen, je leest dit momenteel op een blog waar ik het voornamelijk over Spaanse recepten heb. Dus doe mee en neem deel op 4 december aan de antipakjesavond en zeg het voort! Hup, iedereen de keuken in om zelf wat te maken!!! A cocinar!!

Ik kwam dit gerecht tegen op het internet. Chorizo met honing, een mooi tapa gerechtje door zijn eenvoud. De combinatie van de pikante chorizo met knoflook en honing leek me heerlijk en inderdaad dat was het ook. En het idee om de overgebleven bakolie niet weg te gooien maar daarna te gebruiken in een ander gerecht sprak me ook erg aan. Heel makkelijk te maken en een verrassend zelfgemaakt borrelhapje!

Chorizo con miel

250 gram bakchorizo (o.a. bij Albert Heijn verkrijgbaar)
3 tenen knoflook
1 en 1/2 theelepels honing (of naar smaak meer)

Verhit een anti-aanbakpan en rangschik daar de plakjes chorizo in. Laat bakken tot er een krokant korstje ontstaat en de olie van de worstjes loslaat. Draai de plakjes worst om om de andere kant krokant te bakken. Haal ze uit de pan en giet het merendeel van de olie af in een flesje en bewaar voor ander gebruik (bijvoorbeeld lekker door de puree).
Bak in de overgebleven chorizo-olie de in plakjes gesneden knoflook lichtjes aan en meng deze met de honing door de chorizo.

bron: blog van Pig Pig’s Corner