Hortalizas asadas al horno (groenten uit de oven)
Hortalizas asadas al horno (groenten uit de oven)
Dit is één van de fijnste bijgerechten die ik ken. Een groentegerecht die je het hele jaar door kunt maken en eten. In de zomer lekker als bijgerecht bij een BBQ en in de winter omdat het je aan de heerlijke zomer doet denken. Vreselijk eenvoudig te maken en vol van smaak. En met een goed stuk brood erbij heb niks meer nodig als vegetarisch hoofdgerecht.
Hortalizas asadas al horno (voor 4 personen)
2 grote vleestomaten
1 courgette, in plakken gesneden
1 aubergine, in plakken gesneden
1 rode paprika, ontdaan van zaadlijnen en in stukken gesneden
1 venkelknol
2 rode uien
3 hele knoflooktenen
4 eetlepels olijfolie
4 takjes rozemarijn
zout en zwarte peper
Verwarm de oven op 210 graden.
Snij tomaten, venkel en uien in vieren en halveer de kwarten zodat je van alles 8 stukjes hebt.
Meng alle gesneden groenten in een ovenschaal en verdeel de olijfolie erover. Breng op smaak met peper en zout en leg de takjes rozemarijn erop. Zet de schaal 10 minuten in de hete oven. Schep de groenten om en bak nog eens 10 minuten in de oven, schep opnieuw alles om en zet je oven op grill stand. Bak de groenten nog 10 minuten onder de grill voor een bruin korstje.
Serveer direct.