Albondigas de salmón (gehaktballetjes van zalm)
Albondigas de salmón (gehaktballetjes van zalm)
Een heel licht gerecht en weer eens een andere manier om zalm klaar te maken. Lekker als tapa of als voor- of hoofdgerecht met wat tomatensalade en rijst.
Uit de hoeveelheden van dit recept haal je ongeveer 18 tot 20 balletjes.
Laat je niet afschrikken als de balletjes voor jou gevoel niet stevig genoeg zijn als je ze gaat draaien. Ze blijven daardoor vind ik lekker licht en de bloem houd de tartaar bij elkaar. Je moet alles wat voorzichtiger doen dan bij gehaktballen van vlees.
Aangezien vis sneller gaart, hoef je ze ook alleen maar rondom bruin te bakken.
Albondigas de salmón (voor 4 personen)
500 gram verse zalm
1 kleine ui, gesnipperd
1 eitje, geklutst
2 volle eetlepels beschuitkruim of paneermeel
bieslook, fijngesneden
zout en zwarte peper
citroenrasp
100 gram bloem
scheutje olijfolie
Haal de graten uit de zalm en snij de zalm met een mes fijn tot tartaar. Meng hierdoor het ei, de ui, de bieslook (naar smaak), citroenrasp (naar smaak) en het beschuitkruim.
Neem een eetlepel van de tartaar en vorm er voorzichtig balletjes van met een diameter van 2 tot 3 cm. Rol de balletjes door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Serveer direct. Lekker met tomatensalade en rijst.