Pollo con tomillo y aceitunas negras (kip met tijm en zwarte olijven)

Pollo con tomillo y aceitunas negras (kip met tijm en zwarte olijven)

Een hele fijne en snelle manier om kippen dijen te bereiden. Je ziet ze wel bij de poelier liggen met bot en soms vind je ze zonder bot. Vraag je poelier het bot te verwijderen zodat je een lapje hebt.

Pollo con tomillo y aceitunas negras (kip met tijm en zwarte olijven)

Pollo con tomillo y aceitunas negras (voor 2 personen)

4 biologische kippendijen zonder bot
2 knoflooktenen
paar takjes tijm
handje vol zwarte olijven
halve citroen
peper en zout
olijfolie
roomboter

Pollo-con-tomillo-y-aceitunas-negras-(kip-met-tijm-en-zwarte-olijven)

Verhit olijfolie in een pan en bak de lapjes kip aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met peper en zout.
Voeg 2 eetlepels roomboter toe, de geplette knoflooktenen en wat takjes tijm.
Laat de boter bruin worden, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Braad de kip in 5 minuten tot hij gaar is.
Haal de deksel van de pan, doe de olijven erbij en knijp het sap van een halve citroen over de kip. Laat nog eventjes doorwarmen en serveer met brood, rijst of een salade.

Pollo con tomillo y aceitunas negras (kip met tijm en zwarte olijven)