Milhojas de patatas, berenjena y tomillo (torentje van aardappel, aubergine en tijm)
Milhojas de patatas, berenjena y tomillo (torentje van aardappel, aubergine en tijm)
Al eerder kwam op deze blog het recept van patatas al horno voorbij, een torentje van aardappelen met tijm. Een ontzettend lekker receptje vind ik zelf. Laatst vroeg ik mij af of je dat niet kon combineren met groenten. Met aubergine leek mij een fijne combinatie en inderdaad: erg lekker! Van een klein bijgerechtje werd het ineens een hoofdgerecht.
Milhojas de patatas, berenjena y tomillo (voor 3 personen)
3 grote vastkokende aardappelen
1 aubergine
125 gr roomboter
blaadjes van 4 takjes tijm of oregano
zout en peper
Vet drie springvormpjes met een diameter van 13 cm in met wat zachte roomboter.
Laat in een pannetje op een laag vuur de overige roomboter smelten. Voeg de tijmblaadjes of oreganoblaadjes aan de gesmolten boter toe en bestrooi met peper en zout.
Was en droog de aubergine en snij in dunne plakken. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de springvormpjes met een laagje aardappelen die elkaar overlappen, kwast het botermengsel erover en leg daarboven een laag aubergine. Kwast de laag aubergine weer met het botermengsel in en herhaal weer om en om aardappelen en aubergine tot je aan de bovenkant van de springvorm komt.
Herhaal met de andere vormpjes.
Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze 45 minuten. Mocht de bovenkant nog niet bruin zijn zet ze dan nog eventjes onder de grill.