Helado de yogur con avellanas y pasas (yoghurtijs met hazelnoten en rozijnen)

Een variant op het overbekende Malaga ijs. In plaats van roomijs heb ik het op basis van het recept van mijn basilicumijs met yoghurt gemaakt. Ik ben zelf niet van het ijs, maar dochterlief wel. Ben ook niet van het zoet. Behalve pure chocola dan, daar kun je mij voor wakker maken. Maar dat terzijde.
Dit ijs leek mij wel wat met in sherry geweekte rozijnen. Mooie combi sherry, rozijnen en hazelnoten en het levert een lekker ijsje op.

Helado de yogur con avellanas y pasas (yoghurtijs met hazelnoten en rozijnen)

 

Helado de yogur con avellanas y pasasĀ (voor 1 liter)

625 ml biologische yoghurt
150 ml mascarpone
1 eetlepel vanille extract of zaadjes van 1 vanillestokje
250 gram poedersuiker
100 gram hazelnoten
75 gram rozijnen
scheut sherry

Helado de yogur con avellanas y pasas (yoghurtijs met hazelnoten en rozijnen)

Week een paar uur de rozijnen in de scheut sherry.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op een laag vuur tot ze mooi bruin zijn. Laat afkoelen en snij ze in stukjes.
Roer de mascarpone los en voeg daar de yoghurt aan toe. Spatel voorzichtig het poedersuiker erdoor en meng met de hazelnoten en de uitgelekte rozijnen.
Schep alles in een ijsmachine en laat draaien tot het ijs hard is. Mocht je geen ijsmachine bezitten dan kun je het volgende doen: Bewaar de helft van het ijsmengsel in de koelkast en vries de andere helft 30 minuten in. Giet het vloeibare deel op het bevroren deel en vries in. Zo voorkom je dat de nootjes en de rozijnen allemaal naar de bodem zakken.
Haal 10 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer en snij in plakken.