Avellanas garrapiñadas con canela (gesuikerde hazelnoten met kaneel)
Avellanas garrapiñadas con canela (gesuikerde hazelnoten met kaneel).
Al eerder op de blog heb ik gesuikerde amandelen gemaakt. Het recept daarvan vind je hier. Ook ontzettend lekker als je hazelnoten gebruikt in plaats van amandelen. Ik kwam dit recept tegen in het boek The Spanish Kitchen van Clarissa Hyman. De combinatie van hazelnoten met suiker en kaneel is vreselijk lekker. Het schaaltje was in no time leeg…………….
Avellanas garrapiñadas con canela
100 gram blanke hazelnoten
75 gram fijne tafelsuiker
1 theelepel kaneel
2 theelepels water
Rooster de hazelnoten licht in een droge koekenpan. Haal de hazelnoten eruit en zet apart.
Verwarm de kaneel, suiker samen met het water op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan tot de suiker smelt.
Roer nu snel de hazelnoten erdoor zodat ze bedekt worden met de kaneel en suiker en blijf roeren de suiker begint te karameliseren.
Stort de hazelnoten op een stuk bakpapier en haal ze met behulp van twee lepels of vorken wat uit elkaar en laat afkoelen.