Granizado de melon y sandiá (cantaloupe- en watermeloen ijs)
Eigenlijk vind ik dit ijs een kruising tussen een granizado en een sorbet. Een sorbet wordt meestal met veel meer suiker gemaakt en een granizado daar gaat het voornamelijk om het sap, wat je met een rietje uit het ijs zuigt. Dit ijs eet je en er zit amper suiker in, het is voornamelijk het vruchtvlees met een aantal natuurlijke smaakmakers.
Hoe dan ook, lekker en leuk om te maken omdat je je eigen smaken aan de meloenen kunt toevoegen, al kan ik mij voorstellen dat je nou niet bepaald trek krijgt in ijs met al die regen vandaag……
Kleine watermeloentjes kun je bij Ekoplaza krijgen of een andere biologische winkel.
Granizado de melón y sandía
1 kleine cantaloupe meloen
2 eetlepels moscatel dessertwijn
10 blaadjes basilicum
sap van hele citroen
1 kleine watermeloen
1 theelepel oranjebloesemwater
2 eetlepels fijne tafelsuiker
10 muntblaadjes
sap van 1 limoen
Pureer het vruchtvlees van de cantaloupe met de dessertwijn, basilicum en citroensap. Hevel over naar een diepvries bak en zet weg in de vriezer. Roer om het uur even om.
Ontpit de watermeloen en pureer het vruchtvlees met de overige ingrediënten en zet deze ook weg in een aparte bak in de viezer. Roer, net zoals bij de cantaloupe, elk uur om tot je de gewenste dikte hebt.
Lepel wat van elke meloensoort in lagen in een glas of schaaltje en serveer.