Lentejas con aquacate (linzen met avocado)

Genieten jullie ook zo van het laatste restje zomer? Ik in ieder geval wel en probeer zoveel mogelijk buiten door te brengen als dit even mogelijk is tussen al mijn bedrijven door. En dan ook wel iets makkelijks maken voor het eten zodat er zoveel mogelijk genoten kan worden van deze prachtige nazomer. Een super simpel gerecht wat zo op tafel staat bied uitkomst. Binnen 10 minuten heb je onderstaand recept gemaakt. Een mooi vegetarisch gerecht die kan dienen als bij- of hoofdgerecht. Mocht je het als hoofdgerecht willen eten zijn de verhoudingen goed voor 2 personen.

Lentejas con aquacate (linzen met avocado)

Lentejas con aguacate (voor 4 personen)

400 gram gekookte linzen (pot van 570 gram), uitgelekt
1 rijpe avocado
2 lente uitjes in ringen gesneden
1 rode paprika, in hele kleine blokjes gesneden
1 kleine knoflookteen, fijngesneden
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
bieslook, fijngesneden
peper en zout
1 glaasje water (+/- 200 ml)

Lentejas con aquacate (linzen met avocado)

Bak in 2 eetlepels olijfolie de 3/4 van lenteui ringen samen met de paprika en de knoflookteen 3 minuten aan. Bestrooi met de paprikapoeder en schep alles goed om. Schenk een glaasje water erbij en laat de groenten 5-10 minuten zachtjes koken in het vocht tot de paprika gaar is.
Voeg eventueel wat meer water toe als het te droog wordt. Roer voorzichtig de uitgelekte linzen toe en warm door op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snij in plakken. Leg op de linzen en bestrooi met de overgebleven lente ui en bieslook.

Lentejas con aquacate (linzen met avocado)