Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)
Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)
Een appel compote maar dan met kaneel, vanille, sinaasappel en honing. Geen suiker komt eraan te pas. Erg lekker. Ook lekker als je er een stukje steranijs of gember in doet tijdens het koken. Maar niet iedereen houd daarvan, mijn dochter in ieder geval niet. De mooie roze kleur van de appel compote komt door het gebruik van het sap van een bloedsinaasappel. Die zijn weer volop verkrijgbaar.
Compota de manzana con especias
8 biologische appels
1 kaneelstokje
1 vanille peul, opengesneden
stukje schil van 1 sinaasappel en het sap
4 eetlepels biologische honing
Snij de appels in 4, haal het klokhuis eruit en schil ze. Snij doormidden en leg in een pan.
Snij het vanillestokje open en leg bij de appelen, samen met de sinaasappelschil en het kaneelstokje.
Schenk het sap van de sinaasappel erbij en de honing.
Laat op een vuur 20 minuten zachtjes met een deksel op de pan koken tot de appelen zacht zijn.
Haal de vanille, kaneel en sinaasappel schil eruit en serveer de appelmoes warm of koud.