Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)
Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)
Een hele fijne salade met een net andere versie van geroosterde tomaten dan het eerdere recept van tomatitos al horno en conserva. Hier worden de tomaten geroosterd met kappertjes. Erg lekker!
Ensalada de tomates asados (voor 4 personen)
8 kleine tomaten, gehalveerd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
2 eetlepels balsamico azijn
6 eetlepels olijfolie
peper en zout
100 gram rucola of andere gemengde sla
handjevol zwarte olijven zonder pit
Verwarm de oven op 200 graden.
Leg de tomaten met de snijkant omhoog in een ovenschaal. Besprenkel met de balsamicoazijn en de olijfolie. Bestrooi met de kappertjes en strooi er wat versgemalen zwarte peper en een heel klein beetje zout.
Schuif in de oven en bak dit 40 tot 45 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel de salade over borden, leg de tomaten er bovenop en garneer met de olijven. Lepel wat van het kookvocht over de salade en breng eventueel nog op smaak met peper zout en olijfolie.