Sorbete de frutos rojos al vino tinto (sorbet van rode vruchten en rode wijn)
Sorbete de frutos rojos al vino tinto (sorbet van rode vruchten en rode wijn).
Een sorbet voor volwassenen. Ik ben dol op al het mooie zomerse fruit en ook op wijn. Dus waarom die twee niet fijn combineren en er een sorbet van maken? Gebruik een mooie volle rode wijn zoals bijvoorbeeld een Tempranillo.
Sorbete de frutos rojos al vino tinto (voor een half liter ijs)
300 gram rode bessen, frambozen, bramen
150 ml rode wijn
100 gram fijne tafelsuiker
sap van 1 citroen
voor de garnering:
100 gram rode bessen, blauwe bessen, bramen, frambozen of andere vruchten
paar blaadjes verse munt
Was de vruchten en laat uitlekken in een vergiet.
Doe de vruchten in een schaal en meng de suiker erdoor. Zet een nacht weg in de koelkast.
Pureer vruchten met het citroensap en de rode wijn.
Zeef het geheel en draai er ijs van in een ijsmachine. Als je die niet hebt: giet in een bakje geschikt voor de vriezer. Zet weg in de vriezer waarbij je 4 a 5 keer om de 40 minuten alles goed doorroert om ijskristallen te voorkomen.
Haal 10 minuten voor het opdienen het ijs uit de vriezer en serveer het ijs met wat verse vruchten en blaadjes munt.
Recept komt uit Cocina Diez