Brochetas de salmón marinado en zumo de citricos (zalmspiesjes gemarineerd in citrusvruchten sap)
Met dit fijne weer is het niet alleen tijd voor de BBQ maar ook voor lekkere koele gerechten. Zoals deze waanzinnig lekkere zalmspiesjes waar geen koken aan te pas komt. Het is een soort van ceviche. De zalm gaart in het sap van de citrusvruchten.
Het recept heb ik al een tijdje geleden gemaakt toen er nog bloedsinaasappelen waren, waardoor mijn spiesjes wat roder van kleur uitvielen.
Brochetas de salmón marinado en citricos (voor 2 personen)
stukje zalm zonder vel van 200 gram
sap van 1 citroen
sap van 1 limoen
sap van 1/2 sinaasappel
5 eetlepels olijfolie extra virgen
snufje zout en peper
1/2 theelepel sojasaus
snufje suiker
tuinkers
Snij de zalm in repen van 2 cm, en snij van elke reep blokjes van 2 cm.
Meng het sap van de citroen, limoen en sinaasappel door elkaar. Voeg hieraan een beetje peper en zout toe en leg de blokjes zalm erin. Zet 1,5 tot 3 uur weg in de koelkast (afhankelijk hoe gaar je ze wil hebben).
Rijg de stukjes zalm aan een stokje en leg op een bord.
Klopt de olijfolie door de overgebleven marinade, voeg de sojasaus toe en breng op smaak met nog wat peper, zout en eventueel wat suiker.
Bestrooi met wat tuinkers en serveer met eventueel een rucola salade.
Bron Top Chef España