Tartas con queso de cabra, alcachofas, tomates y aceitunas (taartjes met geitenkaas, artisjokken, tomaatjes en olijven)
Tartas con queso de cabra, alcachofas, tomates y aceitunas (taartjes met geitenkaas, artisjokken, tomaatjes en olijven)
Kleine taartjes met een hartige vulling. Altijd fijn vind ik.
Ontzettend lekker als warme lunch (zeker bij koud weer) en natuurlijk geschikt als voorgerecht.
Ik maakte deze taartjes met zelf geroosterde tomaatjes, waarvan ik al eerder het recept hier plaatste.
Geen zin of tijd om die te maken? Dan kun je natuurlijk ook zongedroogde tomaatjes op olie gebruiken.
Tartas con queso de cabra, alcachofas, tomates y aceitunas (voor 4 personen)
6 plakjes roomboter bladerdeeg
150 gram zachte geitenkaas
artisjokken op olie
zongedroogde tomaatjes op olie of zelf geroosterde tomaatjes
flinke eetlepel zwarte olijven zonder pit
oregano
eigeel
rucola
Laat plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven op 190 graden.
Leg 4 plakken bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Snij de andere 2 plakken in 8 repen ieder. Maak vier randen op ieder stuk bladerdeeg.
Bestrijk de randen met eigeel.
Vul de binnenkant met verkruimelde geitenkaas, artisjokken, tomaatjes en wat olijven.
Een en ander zakt in tijdens het bakken, dus je mag hem best wel goed hoog vullen.
Bestrooi met oregano, peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Bestrooi met rucola en serveer direct.
Fijne Pasen allemaal!!