Chorizo con huevo escalfado (chorizo met gepocheerd ei)
Chorizo con huevo escalfado (chorizo met gepocheerd ei)
Een van de lastigste dingen vond ik altijd om gepocheerde eieren te maken. Het werd bij mij altijd een rommeltje dat ei. Nooit zo mooi als ik soms op foto’s zag.
Tot ik op Facebook een keer een filmpje zag op de site van The Huffington Post hoe Julia Child het deed.
Nou die manier wilde ik wel eens proberen en ja hoor, een super tip! Ik kan dus vanaf nu mooie gepocheerde eitjes serveren:)
Chorizo con huevo escalfado (per persoon)
stukje chorizo van 75-100 gram
vers ei
handje gemengde salade
bieslook, fijngesneden
Pocheer de eieren door water in een pan aan de kook te brengen. Zet het vuur laag en leg voorzichtig het ei in het water en laat 10 seconde in het water liggen voor je het met een schuimspaan eruit haalt.
Laat iets afkoelen en breek het eitje in een schaaltje. Maak een lichte draaikolk met behulp van een lepel. Laat net boven het water en draaikolk het ei voorzichtig in het water glijden.
Pocheer 3 tot 4 minuten en haal met een schuimspaan eruit.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de chorizo zachtjes aan beide kanten bruin. Bewaar de olie die vrij komt.
Leg wat sla op een bord, daarop de warme chorizo en het gepocheerde ei. Bestrooi met gehakte bieslook, peper en zout en besprenkel met de chorizo olie.